21 september 2013
10:00

Sköndals IK

Referat: Stureby SK - Sköndals IK

Förutsättningarna var de allra bästa när det drog ihop sig för match på Bäckahagen. Höstsolen värmde och SSK anlände med en stor och stark trupp. Därför var det förvånande att se vanligtvis så laddade tjejer agera så lojt när matchen väl drog igång. I lägen där det smäller högt på träningarna fick motståndarna vandra fritt med bollen. Chansmässigt var den första halvleken dock jämn då den lite svaga inställningen ändå kompenserades av en hög grundkapacitet. När Elise i mitten av halvleken satte 1-0 med ett hårt skott från långt håll var vi nog flera som trodde att det vanliga spelet skulle komma igång. Tvärtom så lyckades Sköndal istället kvittera precis innan halvtid.

Andra halvlek fortsatte ungefär som den första med mycket ställningskrig på mitten, och inte så många klara chanser åt något håll. Efter en tilltrasslad situation kunde gästerna dock sätta ett avgörande mål bakom Gertrude som annars storspelade i målet under den andra halvleken. Flera fina chanser till kvittering gavs mot slutet men den sista viljan och skärpan saknades, och Sköndal kunde ta en välförtjänt arbetsseger.

Med tanke på att det har gått lite väl enkelt i år och att vi har märkt av ett minskat fokus på träningarna, så var det här nog ändå en "nyttig" erfarenhet för tjejerna. Hoppas att det inte har blivit för mycket fotboll i år utan att vi kan hitta gnistan igen och njuta av den långa utomhussäsongen.